Το ιατρείο

          

                Tο ιατρείο του χωριού μας

  Το 1964 η κυβέρνηση του Γέρου της Δημοκρατίας, του Γεωργίου Παπανδρέου, καθιέρωσε τα δωρεάν μαθητικά συσσίτια. Η πολιτεία προσέφερε τα τρόφιμα και κάθε οιογένεια για 15 ημέρες φιλοξενούσε όλα τα παιδιά του σχολείου στο σπίτι της γιά φαγητό.

  Ο Παναγιώτης Ι. Βερβενιώτης προσέφερε το χώρο, που σήμερα στεγάζεται το ιατρείο, για την οικοδόμηση κτίσματος που θα αποτελούσε το μόνιμο χώρο του συσσιτίου. Αργότερα, για λόγους που όλοι γνωρίζουμε, ο θεσμός αυτός δεν προχώρησε με αποτέλεσμα ο χώρος αυτός να μείνει ανεκμετάλευτος

Τήν ανάγκη για αγροτικό ιατρείο, δημιουργία ΚΑΠΗ αλλά και λειτουργία λαικής αγοράς διέβλεψε έγκαιρα ο Ιωάννης Π. Βερβενιώτης. Με αλλεπάλληλες δημοσιευμένες επιστολές στούς τότε κοινοτάρχες και μετέπειτα Δημάρχους αλλά και εκάστοτε Νομάρχες κατάφερε να γίνουν πραγματικότητα τουλάχιστον τα δύο. Το 1985 άρχισε η οικοδόμηση κτίσματος 30τ.μ. για την στέγαση του ιατρείου.Μετά απο αγώνες 20 ετών, το 2005 και επί Δημαρχίας Δ. Ρουμελιώτη, ξεκίνησε η λειτουργία του. Το 2009 άρχισε και η λειτουργία λαικής αγοράς στ΄Αθίκια.